معاون دانشگاه: هیچ دانشجویی در مراسم امروز دانشگاه امیرکبیر بازداشت نشد واکنش وزارت علوم به ناآرامی‌های امروز ۲ دانشگاه تهران ۴ دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی که در جریان حوادث دی‌ماه بازداشت شده بودند، آزاد شدند ضرب و شتم یک معلول در آسایشگاه فیاض بخش مشهد؛ ضارب اخراج شد حمله خودروی حامل اتباع غیرمجاز به پلیس / یک نفر جان باخت پیش فروش‌های نوروزی در دام کلاهبرداران/ مراقب «تخفیف زودهنگام عید» باشید! انهدام باند دو نفره سارقان مدارس در پیشوا توضیحات دادگستری اصفهان درباره حکم اعدام برادران کیانی وفا خطر قطع دسترسی میلیون‌ها ایرانی به «وی پی‌ای» رایگان نیمه دوم هفته؛ آغاز فعالیت سامانه جدید بارشی دریافت عوارض در این ۶ آزادراه کشور، دستی شد سامانه بارشی دوشنبه وارد ایران می‌شود اعمال محدودیت‌های ترافیکی در چالوس و هراز اعلام نحوه حضور و ساعات کاری در شهرداری تهران برای ماه رمضان انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور تهران در آستانه هوای ناسالم

کشف ابزار‌های پارینه‌سنگی در سواحل مکران

مرتضی حصاری، سرپرست هیأت پژوهش‌های باستان‌شناسی گفت: این یافته‌ها شامل ابزار‌های سنگی است که در چند نقطه در حدفاصل رشته‌کوه کوپال و ساحل مکران کشف شده‌اند. این دست‌ساخته‌های سنگی شامل قلوه‌سنگ‌های بزرگ با آثار تراش در یک یا چند لبه و همچنین تراشه‌های بزرگ هستند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۶ - ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 10
کد خبر: ۲۷۷۷۶۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ مرتضی حصاری، سرپرست هیأت پژوهش‌های باستان‌شناسی گفت: این یافته‌ها شامل ابزار‌های سنگی است که در چند نقطه در حدفاصل رشته‌کوه کوپال و ساحل مکران کشف شده‌اند. این دست‌ساخته‌های سنگی شامل قلوه‌سنگ‌های بزرگ با آثار تراش در یک یا چند لبه و همچنین تراشه‌های بزرگ هستند.

این باستان‌شناس با اشاره به اهمیت بالای این یافته‌ها افزود: تا پیش از این، اطلاعات ما از استقرار‌های پارینه‌سنگی در سواحل مکران تنها محدود به چند نمونه بود که در دهه ۱۳۵۰ توسط ویتا فینزی در کنارک و سدیچ شناسایی شد و مربوط به دوره‌های پارینه‌سنگی میانه و اواخر پارینه‌سنگی بودند، اما یافته‌های جدید می‌تواند اطلاعات مهمی درباره استقرار‌های دوره پارینه‌سنگی قدیم در این منطقه مهم ارائه کند؛ منطقه‌ای که به باور بسیاری از باستان‌شناسان، در مسیر پراکنش گروه‌های انسانی پارینه‌سنگی قدیم به سمت جنوب و شرق آسیا قرار داشته است.

وی تصریح کرد: این یافته‌ها در چارچوب پژوهش‌های در حال انجام و گمانه‌زنی به‌منظور تعیین حریم و کاوش در محوطه کوپال به دست آمده‌اند؛ طرحی که در قالب پروژه‌های پژوهشی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری تعریف شده است.

به گفته وی، محوطه کوپال در جنوب کوه کوپال و در کنار جاده چابهار به بریس، در شهرستان دشتیاری قرار دارد. در گمانه‌زنی‌های انجام‌شده در این محوطه، آثاری از دوره‌های مفرغ، اشکانی و ساسانی نیز به‌دست آمده است.

حصاری در پایان با اشاره به همکاری همه‌جانبه فرمانداری شهرستان دشتیاری، به‌ویژه عبدالعزیز میایی، فرماندار شهرستان و اداره میراث‌فرهنگی چابهار، ابراز امیدواری کرد: در آینده‌ای نزدیک و در همین چارچوب همکاری، بتوان نمایشگاهی از یافته‌های اخیر را با مشارکت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار کرد. /مهر

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار